Kom i form

Rivstartar 2012 med Fitnessfighten 30 dagar

Spotify; Spellista "Fitnessfighten"

Kategori: Musik / Spotify
Att betala 99 kr/månad för istort sett obegränsat med musik är något av det bästa jag valt att lägga pengar på.
Under den sista veckan har jag jobbat på att skapa den för mig ultimata spellistan för Fitnessfighten.
Kanske passar den dig och din träning oxå?!

Träningsprogrammet

Kategori: Fitnessfighten


Idag har jag ägnat förmiddagen åt att läsa in mig på, lära mig och planera Fitnessfightens träningsprogram.

Varje dag skall jag träna en timma sk. FUSTRA träning.
FUSTRA består av 2x 10 minuters cardioträning (löpband, löpning, crosstrainer, rodd) där man jobbar snabbt, 85% av maxpulsen och 3 st set, A, B och C innehållande vardera 3 olika styrkelövningar där varje övning görs 2 ggr och med 15 repetitioner.
Mitt upplägg blir således;
10 minuter cardio, Styrka A; 1-2-3-1-2-3 x 15 rep, 10 minuter cardio, Styrka B; 4-5-6-4-5-6 x 15 rep, Styrka C; 7-8-9-7-8-9.
Varje träningspass skall ta en timma exkl stretch.

I tillägg till en timmas FUSTRA/dag, kommer jag att försöka få in lite raska morgonpromenader före frukost, yinyogapass för stretch, ett par dagar kommer jag nog byta ut styrkan mot ett pass bodypump (och då köra cardio före och efter), och kanske unna mig ett och annat spinningpass utöver....

Träningsdagbok

Kategori: Träningsprylar
Idag kom min träningsdagbok!

Förutom att jag sedan drygt 2,5 år alltid fyller i min träning på Funbeat, har jag nu införskaffat en bra bok att ha med mig på gymmet. Nu när jag skall börja komma ihåg och utföra olika övningar, hålla ordning på antal repetitioner och vikter tänkte jag att det vore bra att ha en riktig träningsdagbok.

Den här boken verkar superbra!

Detta är en användarvänlig träningsdagbok utformad efter motions- och elitidrottares egna önskemål! Här finns anteckningsutrymme för styrketräning och konditionsträning, samt uppvärmning och stretch. Dagboken räcker cirka ett år och förutom anteckningsutrymme bjuds praktiska träningstips och enkla tester så att du kan följa upp din träningsutveckling.

Och det bästa av allt.... Den kostar bara hundralappen inklusive fri frakt!
Träningsåret 2011

Kategori: Statistik


Så här i slutet av året är det alltid kul att summera träningsåret som gått!
Eftersom jag använder mig av träningsdagboken Funbeat på nätet så är det enkelt att plocka fram lite informativ, rolig och inspirerande statistik därifrån.

Under 2011 tränade jag 312 timmar, vilket är ca 50 minuter per dag.Yoga = Yin Yoga

Övriga träningsformer; längdskidor, alpint, plankan, body pump, cx workx mm.

Kostprogrammet

Kategori: Fitnessfighten


Igår fick jag mitt kostprogram för de kommande 30 dagarna.
Jag skall äta 1500 kcal/dag fördelat på frukost, lunch, middag samt 2 mellanmål, där det är viktigt med proteiner i varje mål.
Jag kommer själv att göra lite småjusteringar, lägga till och dra ifrån lite så att kostupplägget passar mig själv så bra som möjligt. Tex så kommer jag byta ut 3 dl lättyogurt (115 kcal) mot 2 dl 3% yogurt (120 kcal) och äta  havregrynsgröt till frukost ibland.
För att ha koll på att jag inte får i mig för mycket energi, kommer jag att registrera vad jag äter hos Dumbbell.se. Dumbbell är en bra gratistjänst; mat- och träningsdagbok,  som jag använt mig av tidigare och som även finns som app till iphonen.

Fitnessfighten

Kategori: Fitnessfighten

Om 3 dagar går startskottet för Fitnessfighten Januari månad!Jag skall genom World of Shape använda mig av FUSTRA-metoden som är programmet om man vill komma i form på 30 dagar. Det många fördelarna med FUSTRA-metoden är viktminskning, minskad andel kroppsfett, dramatiska förändringar i kroppskomposition, mer energi och mindre stress. Dessutom får man bättre metabolism, ett bättre lymfsystem samt starkare ben, hjärta och lungor. Det är en funktionell träningsmetod som används för att balansera kroppens muskulatur, ge god kroppskännedom, god hållning, funktionell rörlighet samt positiv inställning till vad som är möjligt. Typiskt för metoden är god hållning, medveten andning, aktiv core och räta vinklar i de leder som rörelsen sträcker sig över.

Jag kommer att träna 1 timma per dag (styrketräning och kondition) varje dag i 30 dagar där jag även följer ett noga sammansatt kost- och träningsprogram som är anpassat för mig.

Nyårslöftet

Kategori: VardagsmotionÅrets nyårslöfte var att ta trapporna istället för hissen upp till omklädningsrummet på jobbet. 100 trappsteg som sammalagt tar 1 minut och 20 sekunder att gå.
Idag gör jag 2011 års sista arbetpass och jag har hållt mitt löfte!

147 arbetspass x 100 trappsteg x 1,20 min=
14700 trappsteg och 3 timmar & 26 sekunder

Många bäckar små.....!
Välkommen...

Kategori: Allmänt
...till min nya blogg!

Nytt år, nya insatser, ny inspiration och nya krafter.
Bloggens tema är som tidigare; hälsa, kost, viktminskning, träning och annat som ger en välbefinnande livsstil!

Bloggen är fortfarande personlig och uppriktigt men mindre privat och närgången, vilket idag känns som en självklarhet när man har ett efternamn som bara 4 andra till i Sverige har.....!

Bloggens nya namn syftar till att komma iform, såväl fysiskt som mentalt!

Välkommen!

Follow my blog with Bloglovin