Varm medelhavssallad...
Kategori: Recept
...med torskrygg och couscous!
* 2 tsk kokosolja (olivolja går oxå bra)
* 2 st finhackade vitlöksklyftor
* 10 st grovt hackade svarta oliver
* 1 burk cocktailtomater (krossade tomater går oxå bra)
* 250g frysta haricot verts
* 1 tsk torkad oregano
* salt & peppar
Fräs vitlöken och oliverna hastigt i kokosfettet. Tillsätt tomater (om cocktailtomater - mosa dom lite med en gaffel), bönor, oregano, salt och peppar. Låt småputtra under lock i ca 15 minuter.
Serverades idag med kokt torsk och couscous. Tomatsåsen blir så god i couscousen!
Nästa gång tänker jag även fräsa lite sharlottenlök med vitlöken och oliverna... och varför inte byta ut torsken mot en kycklingfilé?!
Energivärde (inkl 150 g torsk före tillagning och 70 g kokt couscous);
345 kcal, 40% Protein, 36% Kolhydrater och 24% Fett
Bloggadress: http://www.humlansliv.blogspot.com/