Bönsoppa med rostad paprika
Kategori: Recept
Bönsoppa med rostad paprika 4 port
1 gul lök
2 st vitlöksklyftor
4 st (en burk rostade paprikor) ca 500
2 st chilifrukter
5 dl vatten
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré 2 burkar (ca 480g vita bönor avrunnen vikt)
2 tsk rapsolja
Salt & Peppar
1. Hacka löken, paprikorna och chilifrukterna.
2. Fräs den hackade gula löken i oljan, pressa ner vitlöken, lägg i paprikorna, chilifrukterna, vatten, krossade tomater och tomatpurén.
3. Skölj bönorna och lägg der dom i kastrullen. Låt allt puttra i ca 5 minuter.
4. Mixa med mixerstav eller i mixer (jag kör staven i kastrullen - går alldeles utmärkt!).
5. Smaka av med salt och peppar
Önskas en hetare soppa; smaka av med lite Sambal olek och ta även i en liten klick gräddfil/matlagningsyogurt
Jag brukar äta 2 st Fazer Crisp Råg (1PP per skiva) med mosad avocado, örtsalt, paprika och alfalfagroddar på till soppan!
En portion soppa är ca 4 dl och det går utmärkt att frysa in!