Kom i form

Rivstartar 2012 med Fitnessfighten 30 dagar

TIPS! Bokerean

Kategori: Tips! Böcker


Imorgon går startskottet för årets bokrea!
Men redan idag kan du fynda och förhandsboka tusentals reatitlar på Bokus.

Själv fyllde jag min varukorg där häromdagen med ett gäng böcker som jag verkligen kallar fynd;


Fina Feta Fiska; Omega 3 och havets läckerheter av Klara Desser
Pris; 49 kr
Omega 3 kan motverka eller förebygga inflammatoriska sjukdomar och hjärt- och kärlsjukdomar. Den här boken är helt fantastisk. Här får man spännande, goda smakrika och varierande recept som innehåller fina feta fiskar.
Jag har tidigare lånat hem den från biblioteket och nu blir den min för ynka 49 spänn!

Klaras GI-desserter; 70 läckra efterrätter med lågt GI av Klara Desser
Pris; 89 kr
En bok fylld med härliga efterrätter; frukt och bär, choklad, kallt, ägg, bakat, yoghurt och färskost, nötter och mandel.

Med mycket grönt av Markus Aujalay
Pris; 69 kr
Visst finns det grönsaker som man ser varje gång man går och handlar men som aldrig hamnar i korgen? Med mycket grönt inspirerar till att äta mer grönsaker i vardagen. Boken ger tips på hur man tillreder till exempel aubergine, fänkål, zucchini, selleri, kronärtskocka, bönor och mangold. Rätterna är fräscha hemmarecept och fokuserar på grönsaker och frukt, men har inslag av kött, fisk, skaldjur och kyckling.
Superhälsa med naturlig mat av Natalie Savona
Pris; 49 kr
Nytänkande nuitristen Natalie Savona presenterar 60 superingredienser som kan ge dig superhälsa! Boken innehåller dessutom 120 underbara, hälsosamma recept. Om du använder dessa samt dricker vatten, så får din kropp allt den behöver på ett naturligt och okrångligt sätt.
Vilken är då supermaten? De senaste årens forskning visar på att naturen i sin klokhet har försett människan med precis det vi behöver för att få i oss alla vitaminer och mineraler i naturlig form. Färgstarka fruker och bär i regnbågens alla färger som blåbär, apelsiner och körsbär. Avocado, morötter, ingefära. Ägg, nötter, yoghurt och lax för att nämna en del.

Ät för hälsa av Selby & Van den Berg
Pris; 45 kr
Att äta rätt sorts mat kan förebygga mängder av sjukdomar och stärka immunförsvaret. Spenat kan till exempel minska risken för hjärtsjukdomar, honung kan motverka pollenproblem och broccoli är väldigt bra både för mage, tarmar och lever.

- Lär dig välja, förvara och tillaga 25 nyckelfödoämnen som bygger uppdin hälsa
- Över 50 recept på balanserad kost där bokens olika nyckelfödoämneningår
- Överskådlig information om näringslära och hur du får ut det bästa ur olikanäringsgrupper

Ät dig frisk stark och vacker av Janet Wright
Pris; 49 kr
Det är faktiskt möjligt att äta sig till en god hälsa och förbättra hur man mår och ser ut. I Ät dig frisk, stark och vacker ingår 100 goda och nyttiga födoämnen med recept som du lätt kan införliva i din kost för att förbättra främja din hälsa.
Ferry Food; LCHF av Cathrine Schück & Björn Ferry
Pris; 99 kr

När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.


Och varför inte möta våren med en lite mer positiv inställning?!Vad optimister vet och vad du kan lära dig av Jaquemot
Pris; 19 kr
Lär dig positiv psykologi!

Alla har vi en stark inneboende kraft och oändligt mycket större potential än vad vi tror, det gäller bara att använda den på rätt sätt. Nicolas Jacquemot synliggör hur våra personliga styrkor och värderingar kommer till uttryck i våra handlingar och visar oss hur vi kan få "flow" i tillvaron.


Och när du ändå passar på att fylla på förrådet med skön inspiration och  motivation - glöm då inte att även slänga ner en pocket eller två för sköna stunder i soffan!

Det HÄR en av mina mysiga favoriter just nu!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: